Microsoft Security Essentials 2.0 släppt

Publicerat: 18 december 2010 i Uncategorized

Utan nån vidare marknadsföring släpptes häromdagen version två av Microsofts gratisantivirus, Microsoft Security Essentials (MSE).

MSE2

Här kan man ladda ner den nya versionen:
http://www.microsoft.com/security_essentials/

Man behöver inte avinstallera MSC v1 först, om man har den. Installationsfilen detekterar det och föreslår en uppgradering, dock kräver det en omstart.

kommentarer
  1. […] uppmärksammade precis på min kollegas blogg (itblogg.aafloen.se) att det har släppts en ny version av Microsoft Security Essentials, vilket då är Microsofts […]

  2. Du skriver om Microsoft Security Essentials 2.0, men inte om att Forefront Endpoint Protection 2010 blev RTM den 16:e!? 😀

  3. Tom Aafloen skriver:

    FEP är ingenting man bara installerar hur som helst, det kräver planering, resurser och tid och kostar dessutom pengar. Detta var mer ett tips till privatpersoner.

  4. Alla antiviruslösningar kräver planering, resurser, tid och pengar. FEP:en ingår dock vad jag vet i Enterprise CAL:en, dvs den kostar inget extra ifall du redan har Enterprise CAL:ar.

    Vidare så går det att installera FEP klienten standalone utan SCCM.

  5. Tom Aafloen skriver:

    Tror inte så många privatpersoner har CAL:ar. Och MSE kräver inte planering, resurser eller tid, om du inte hade tänkt rulla ut det på massor av maskiner. Det kräver definitivt inte pengar!
    Men ok, för de som är intresserad av Forefront Endpoint Protection, läs mer här:
    http://www.microsoft.com/forefront/endpoint-protection/

  6. MSE får du inte rulla ut på massor av maskiner! Det är förbjudet enligt avtalet! 😉

  7. […] har tidigare bloggat om både antiviruset Microsoft Security Essentials och virusborttagningsverktygen Microsoft Malicious Software Removal Tool och Microsoft Safety […]

Lämna en kommentar